18.3.2015

Kylpyhuone rakentuu




Ensin meillä oli tässä kopperossa sauna sekä kylpyhuone ja ovi suoraan keittiöstä. Näin jälkikäteen kun tilaa katsoo, ei äkkiseltään voi uskoa, että siihen on mahtunut saunakin. Sitten meillä oli kasa purkujätettä ja edelleen ovi hassussa paikassa. 

Nyt meillä on pieni huone, joka alkaa muistuttaa jo kylpyhuonetta. Hommat aloitettiin tosiaan poistamalla muoviseinät ja -lattiat, repimällä vanhat kylpyhuoneenkalusteet pois ja purkamalla tilasta sauna ja saunan erottava väliseinä. Lattiaa avattiin rossipohjan erottavaan laudoitukseen asti, jotta päästiin katsomaan pohjaan ja tarkastamaan ja korjaamaan vesieristämättömän kylpyhuoneen aiheuttamat tuhot. Uskomatonta kyllä, muovipinnatkin on osattu joskus asentaa huolella, sillä vesi ei ollut aiheuttanut kummoisiakaan vaurioita.

Sitten lattia koolattiin, asennettiin viemärit, villoitettiin ja levytettiin. Ja koska hommaa ei vielä ollut tarpeeksi, levytys irroitettiin yhdestä kohdasta ja pöntön viemäriä hieman siirrettiin, kun se oli väärässä kohdassa. Mutta parempi nyt tehdä huolella, valmiissa olisi sitten ärsyttänyt. Toisessa kuvassa on nähtävissä siirretty viemäri.

Myös vanha oviaukko sai kyytiä. Muut kuvat on otettu uudelta oviaukolta ja viimeisen rivin vasemman puoleisessa kuvassa näkyy umpeen laitettu vanha oviaukko (josta tosin vielä puuttuu levytys). 

Nyt seiniä on alettu koolata ja niistä on poistettu vanha villa. Jokaiseen villoitettavaan paikkaan tulee nyt ekovillaa, jota näkyykin jo vanhan oviaukon paikkauksessa. Kylpyhuoneeseen on myös asennettu rasioita ja suojaputkia sähköjä varten. Nyt seinät koolaillaan loppuun ja sen jälkeen saakin alkaa valu yms. työt kohti eheää kylppäriä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti