7.3.2015

Makuuhuoneen tapetit ja muita mietteitä








Tapettien pois purkaminen on mielenkiintoista. Tosin tuntitolkulla huopanauloja pois nyhtäessä tapettikerrosten hohto aina hetkeksi meinaa kadota. Joka tapauksessa on kiehtovaa nähdä, millaisella värimaailmalla milloinkin on sisustettu. Tapettien kuoseista voi hieman arvailla, miltä aikakaudelta mikäkin kuvio on. Tapetteja on keskimäärin löytynyt n. kolme kerrosta per seinä, mikä on loppupeleissä aika vähän. Entisiä pahveja tapetteineen on varmaan jossain vaiheessa revitty pois uuden tieltä. Tosin kun talolla on ollut vain muutama omistaja koko historiansa ajan, ei mieltymyksetkään välttämättä ole niin radikaalisti muuttuneet.

Kolmessa keskimmäisessä kuvassa on taltioituna makuuhuoneen kuvioita. Täytyy myöntää, ettei noiden pois repiminen nyt niin kamalasti harmita, kun ei mikään omaa silmää miellytä. Tapetit kuitenkin saisivat joka tapaukessa kyytiä, jotta nähdään seinien kuntoa. Makuuhuoneen seinät olivat todella siistissä kunnossa, hirret olivat ikkunoiden altakin säilyneet hyvinä.

Kun nyt naulat tuli puheeksi, niin ylimmäisessä kuvassa näkyy yhden päivän projektia. Makuuhuoneen lankuista nypin nauloja irti tovin jos toisenkin. Ja edelleen siellä on varmasti muutamia, jotka on jäänyt huomaamatta. Pitänee varmaan hiihdellä sukat jalassa lattia kerran läpi, luulisi naulat löytyvän. Tosin metallinpaljastintakin on tullut kaipailtua, mm. sorkkaraudan hukkuessa tapettisilpun sekaan. Kiinni lankuissa ovat vielä myös huonoimmat naulat, joiden kannat vääntyivät suoriksi irroittaessa. Ei riitä omat voimat (tai taito?) kiskomaan suoria tappeja irti. Selvennykseksi vielä, että lankut ovat täynnä nauloja, joilla kovalevy ja sen alla ollut sanomalehti on kiinnitetty linoleumien alle.

Alimmassa kuvassa hieman esimakua tulevasta makuuhuoneesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti