20.3.2015

Vanhan paneelikaton maalaus

Ja pieni kurkistus tämän hetkiseen makuuhuoneen tilanteeseen:


Tee-se-itse -remontoijan katonpesuväline
Makuuhuoneen vanhan paneelikaton ''kunnostus'' aloitettiin pesemällä se maalipesulla. Täytyy sanoa, että jos katon pesuun on olemassa joku todella kätevä laite tai väline, niin käyttäkää hyvät ihmiset sellaista. Ei meinaan ole mitään luksusta tuo hyvän matkaa yli kolmemetriä korkean katon pesu pelkällä teleskooppivarrella, jos katossa on vuosikymmenten liat ja noet. 

Mutta siitäkin selvittiin talkooavustuksella. Pesun jälkeen maali käytiin läpi hiekkapaperilla ja rapsuteltiin teräsharjalla. Tämänjälkeen vielä pestiin hiontapöly pois. Sitten eikun maalaamaan! Tummille kohdille, joista maali irtoili, emme tehneet mitään sen kummempaa.

Itse maalaaminen oli verrattain mukavaa puuhaa. Niin laadukas leveä pensseli kuin lyhytnukkainen telakin pelasivat mainiosti kunnon jatkovarren kanssa. Ensin aijoimme käyttää pitkänukkaista telaa, mutta nukasta jää sen verran ikävä jälki, että hinkkasimme mielummin lyhyellä nukalla. Katto on nyt maalattu kahteen kertaan ja luulen, että maalataan vielä kerran. Maalina käytimme Uulan iNTO-sisustusmaalia, sävyttämätön valkoinen. Voin tässä vaiheessa sanoa vain hyvää maalista: sekoittui mukavasti, levittyi helposti eikä haissut millekkään. Jopa maalittomat läiskäkohdat peittyivät yllättävän hienosti. Noin puhtaan valkoinen on välillä vähän arvelluttanut, kun se pomppasi vanhaa maalia vasten niin voimakkaasti silmille (kuten viimeisestä kuvasta voi nähdä), mutta eiköhän siitä ihan kiva tule.

Katon jälkeen pitäisi sutia vielä kattolistat. Emme uskaltaneet lähteä irroittamaan vanhoja koristeellisia listoja, olisi saattanut käydä listoille hassusti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti