29.7.2015

Valmis kylpyhuone

Ennen: Jälkeen:

DSC_0902DSC_0906

DSC_0938


DSC_0959

DSC_0931


DSC_0917


Saanen esititellä vihdoinkin jotain valmista. Tai no, valmista ja valmista, listathan ne vielä puuttuu, mutta eikös se vähän kuulu asiaan. Tässä siis valmis kylpyhuoneemme!

Ihan ensinnäkin täytyy sanoa: panoraamakuva piti huonosta laadustaan huolimatta laittaa näkyville, sillä siitä voi nähdä minkä kokoinen kylppärimme on (vajaat neljä neliötä). Tuossa samaisessa kopperossahan oli talon ostaessamme noiden toimintojen lisäksi sauna, kuten ''Ennen''-kuvasta näkyy! Uskokaa tai älkää. Tosin en meinaa enää itsekään sitä uskoa. Ainoa pohjan muutos on se, että ovi tuli aiemmin tuolta vinolta seinältä, joka on pöntön ja suihkun välissä. Nykyisellä paikallaan oviaukko on tosin ollutkin ihan alunperin.

Kylppäri rakennettiin entiselle paikalleen ja koolattiin irti hirsiseinästä, ikäänkuin erilliseksi kopiksi talon sisälle. Lattiaan laitettiin ekovilla, vaneri, gyproc, 5 cm valu raudoitusverkolla, sähköinen lattialämmitys, vesieriste ja laatoitus. Seiniin tuli ekovillat, gyproc levyt, vesieriste ja laatoitus.

Viemäri menee entiseen tapaansa lattian alla, missä se on 50-luvulta asti kulkenut, tosin kaikeksi onneksi hyvin lyhyellä matkalla keittiön, vessan ja ulosviennin läheisten sijaintien vuoksi. Putket vedettiin pintavetona kylpyhuoneelle asti, kuten olivat menneet aiemminkin.

Kun lähdimme kylpyhuoneen pintoja suunnittelemaan, varmaa oli se, että halusin kuusikulmaista lattiaan ja tiililadontaa seiniin. Lopulta päädyimme Pukkilan mustaan kuusikulmaiseen laattaan lattiassa, mustalla saumattuna. Todellisuudessahan tuo musta saumausaine ei kuivuttuaan ole mustaa nähnytkään, vaan on enemmänkin harmaa. Laatat ovat kauniita, mutta laatu oli hintaan nähden yllättävän epätasainen. Laattojen lasitteet olivat mm. vähän miten sattuu ja reunat paikoittain todella teräviä. Seiniin oli tarkoituksena laittaa pienempää laattaa, mutta lopulta tulikin sitten isompaa valkoista valkoisella saumattuna. Katossa pintana on sormipaneeli, joka on käsitelty Osmon värittömällä vahalla.

Kalusteina Oraksen perus suihku ja Gustavsbergin wc-pönttö, lopuissa luotimmekin Ikeaan. Ikeasta ovat siis kaikki muu, pyykinpesukonetta ja pyyhekoukkua lukuunottamatta. Toki myös sähkötarvikkeet ovat muualta. 

Tyylillisesti kylpyhuoneessa emme halunneet lähteä mukailemaan vanhan talon muuta ilmettä. Kun vuonna 1900 valmistuneen talon alkuperäisasua on mahdotonta jäljitellä kylppärissä, laitettiin sitten rohkealla kädellä siitä mistä tykättiin, vaikka modernia onkin. Vanhan tyylinen olisi tuntunut liian feikiltä. Myös sähkötarvikkeet ovat tuollaisia moderneja, vaikka muualla talossa tullaankin näkemään vanhemman tyylisiä valokytkimiä ja pistorasioita.

3 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää tuo laatta. Tuttu kertoi, että heilläkin nyt kauan suunniteltu remontti alkaa. Laatoitustyöt ilmeisesti seuraavaksi edessä. En ole vielä nähnyt, minkälaiset tulevat. Mutta ehkäpä saa itsekin tästä jotain inspiraatiota.

    VastaaPoista
  2. Nuo kylpyhuonelaatat näyttävät hyvältä. Todella suuri ero. Meilläkin remontti alkamassa tämän vuoden puolella. Hieman ideoita olen yrittänyt myös etsiä. https://www.reatek.fi/laatat

    VastaaPoista
  3. Upean näköinen. Meidän mökin kylpyhuonetta parhaillaan remontoidaan. Olisi myös tarkoitus saada tällainen kaunis, klassinen ja pelkistetty yleisilme. Suihkuseinä täytyisi hankkia seuraavaksi.

    VastaaPoista