23.12.2015

Uuni talon tapaan


Uuni projektimme lähti tästä. Jo taloa katsellessamme pohdimme, että kunnon leivinuuni on tällaiseen vanhaan taloon kyllä saatava ja sellainen tässä paikalla on luultavimmin joskus ollutkin. Ostaessamme talon kyseisellä kohdalla keittiön nurkassa oli kuitenkin öljykattila, lämminvesivaraaja jne.


Ensin piti purkaa ja roudata ulos kaikki nuo rumat rotiskot ja sen jälkeen alkoi pohjien putsaus ja piikkaaminen sekä uunin suunnittelu.


Yllä olevassa kuvassa alkaa vihdoin olemaan jotakin toivoa valmiista uunista, kun pohjat on valettu.


Ja tältä kyseisellä paikalla näyttää tänään. Uuni on valmis ja ympäristöönkin on saatu lankut paikoilleen.Uuni on juuri sellainen, kuin toivoimme ja olemme jo ehtineet kokkailemaankin siinä kaikenlaista. Myös uunin yksityiskohdat ovat valtavan kauniita, kuten yllä olevista kuvista voi nähdä. Hella-leivinuuni onkin yksi niitä harvoja kohtia, joita emme itse voineet toteuttaa.

2 kommenttia:

  1. Upea uuni. Millaiset suunnitelmat on tälle vuodelle? Hyvää loppiaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olemme itsekin hyvin tyytyväisiä uuniin! Tässähän tämä vuosi varmaan menee yhtä vauhdilla kuin edellinenkin. Täytyy varmaan palata niin menneeseen kuin tulevaankin täällä blogissa lähiaikoina. Kiitos, oikein hyvää loppiaista sinnekin!

      Poista