18.1.2016

Uuteen vuoteen

Joulu on juhlittu Marjamäessä ja paluu arkeen on koittanut. Suhteellisen tuoreita vanhan talon asukkeja ei säänhaltija ole kyllä päästänyt helpolla.

Pakkaspäivinä voi viihdyttää itseään penkomalla vintin kätköjä

Lämpömittari näyttää ulkona -31°C, autot hyytyvät ja tupa on turhankin viileä. Viikonloppuna ilmalämpöpumppu totesi pakkasen liian kovaksi ja lakkasi hetkellisesti toimimasta. Tämän seurauksena tuvassa oli aamulla lämmintä +7°C. Sulakkeet eivät tahdo kestää tarvittavaa kuormitusta, kun kaikki sähköiset lämmitysapurit on otettu käyttöön. Lampaiden vesi ei kestä sulana ja putketkin otti ja jäätyi. Nyt on sulanapitokaapelit asennettu putkiin, joten eiköhän tämä tästä. Tänä aamuna oli sisälämpötilakin ennätykselliset +20°C. Mutta en valita!


Ikkunateipit jäi syksyn kiireissä laittamatta, mutta maalarinteippi pelastaa ensihätään. Auttoi kummasti, että ei veto viuhdo hiuksissä yöllä.

Iso vetämättömyyteen vaikuttava tekijä oli lattian paikkauksen viimeistely: reunan kapea lankku puuttui aiemmin kokonaan.

Tältä näyttää Marjameän keittiö tällä hetkellä Uuni kun on tällä hetkellä ainoa valmis kohta, on siitä lähinnä tullut laitettua kuvamateriaalia. 

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä, rotan työnjälki keittiöstä purettujen kiinteiden ruokakomeroiden takaa. Matohäntä on ilmeisesti pyrkinyt ruoka-apajilta ulkoilmaan. On tosin jopa rotalta tainnut loppua sisukkuus kesken.
Keittiön lisäksi meillä on käytössä vain makuuhuone ja kylpyhuone, sekä näiden lisäksi plussan puolella on pidettävä olohuone vesiputkien vuoksi. Luultavasti myös tulevaisuudessa täytyy laittaa pari ''turhinta'' huonetta kylmilleen, mikäli pakkaset kipuavat samoihin lukemiin kuin nyt. Toivotaan, että pakkaset hieman lauhtuisivat, jotta jäisi talon lämmitykseltä aikaa myös talon korjailuun!

5 kommenttia:

 1. Lattioiden ja välikaton eristys on tärkeää jotta lämpö ei mene hukkaan. Ne ainakin kannattaa yrittää tehdä kevään mittaan. Remonttikohteita vanhassa talossa riittää. Kiva päästä seuraamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on. Lattia sai uudet eristeet alleen parista kohtaa, mutta ehjiä lankkulattioita ei kokonaisuudessaan lähdetty nostamaan. Välikatto sen sijaan olisi tarkoitus eristää uudelleen, osasta kun puuttuvat eristeet kokonaan. Ensi talvi onkin sitten varmasti helpompi. :)

   Poista
 2. Kyllä teillä riittää hommaa, huh, - toivottavasti intoakin, sillä työ tekijänsä palkitsee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hommaa tosiaan riittää ja onneksi vielä intoakin! Eihän meillä onneksi tässä kiire ole. Ja saadaanpahan tuntumaa siitä, millaista talon elämä on alunperin ollut, kun juokseva vesi, sähköt ja tiiviit ikkunat eivät kuuluneet arjen mukavuuksiin. Täytyy silti myöntää, että muutama lisätunti vuorokauteen ei olisi pahitteeksi! ;)

   Poista